Sastāvdaļas
- 450 ml zemeņu
- 50 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes brūnā cukura
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- citrons
- tējkarote malta estragona
- 1/2 tējkarotes asās paprikas pulvera
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
- Zemenes sagriež gabaliņos.
- Ogas saber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno baltvīna etiķi, citrona sulu un smalki rīvēto miziņu, sāli un garšvielas (izņemot estragonu). Vāra uz lēnas uguns, līdz zemenes izšķīdušas.
- Masu izberž caur sietu un pievieno maltu estragonu. Samaisa un atdzesē.
- Pasniedz ar grlētu vai ceptu gaļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!