Sastāvdaļas
- brieža fileja (vēlams nogatavināta)
- rukola
- citrons
- parmezāna siers
- kaperi
- balzām-etiķis
- olīveļļa
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Filejas gabalu ieliek saldētavā uz apmēram 30 minūtēm. To būs vieglāk sagriezt.
- Atdzisušo fileju griež iespējami plānākās šķēlītes. Katru šķēli liek starp divām cepampapīra loksnēm un izrullē gandrīz caurspīdīgu.
- Izrullētās šķēles kārto uz šķīvja.
- Gaļu apslaka ar citronu sulu. Balzam-etiķi samaisa 1:1 ar olīveļļu un uzšļaksta uz gaļas (apmēram 1,5 tējkaroti)
- Pa virsu uzliek kaudzīti rukolas, uzdrupina parmezāna sieru, uzliek dažus kaperus. Var likt arī olīvas un/vai pipargurķīšus.
- Uzkaisa sāli, piparus. Izbaudām, lai labi garšo!
Recepti piedāvā: Purnavu Muiža Eco Food
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!